• Novinky

            • Deň Európy

            • Máj je mesiac, kedy si pripomíname vstup Slovenskej republiky do Európskej únie. Zároveň sa 9. mája v Európskej únii oslavuje aj Deň Európy, ktorý je oslavou mieru a jednoty v Európe. Tieto dni sme sa aj my na hodinách geografie a terapeuticko-korekčných cvičeniach venovali Európskej únii a priblížili sme si niektoré členské štáty prostredníctvom interaktívnych cvičení. Spolu s piatakmi a šiestakmi sme si pripomenuli hlavné ciele Európskej únie a zoznámili sa s členskými štátmi, vypočuli sme si hymnu Európskej únie a niektorých členských štátov. Tiež sme si vypočuli jazyky, ktorými sa vedia ľudia v Európskej únii dorozumieť a naučili sa nové výrazy v týchto jazykoch. Priblížili sme si vlajky členských štátov, naučili sme sa ich vyfarbovať a zahrali sme si pexeso. V neposlednom rade sme sa zabavili a naučili veľa nového.

            • Deň víťazstva nad fašizmom

            • 8. máj 1945 sa do dejín zapísal ako koniec bojov 2. svetovej vojny na európskom kontinente. Bol to deň, kedy si Európa vydýchla od ťažkých bojov a život sa mohol opäť „znormalizovať.“ V tento deň si každoročne Európania pripomínajú tieto udalosti. Ani my v škole sme na tieto hrôzostrašné dni nezabudli a pripomenuli sme si to spolu so siedmakmi, ôsmakmi a deviatakmi na hodinách dejepisu a občianskej náuky. Mladší žiaci sa začali postupne zoznamovať s udalosťami, ktoré sa počas vojny diali, priblížili si stručný priebeh vojny a pozreli si výpovede ľudí, ktorí 2. svetovú vojnu prežili. Starší žiaci už o týchto udalostiach vedeli viac, preto si pozreli film Správa, ktorý opisuje útek z koncentračného tábora Osvienčim. 

            • Ruženec je brána do neba

            • Žiaci našej školy sa 13.5.2022 zapojili do iniciatívy Modlitbový deň detí a mládeže. Počas hodín náboženskej výchovy sa žiaci zapojili do tejto výzvy a pomodlili sa desiatok svätého ruženca, ktorý bol obetovaný za mier a pokoj na Ukrajine a vo svete. Svätý Ján Pavol II. povedal, že "Modlitba detí má veľkú silu." Porozprávali sme sa tiež o tom, prečo sa ruženec modlíme, a komu naše modlitby môžu pomôcť. 

            • Všetkým mamám!

            • Rozmýšľal som celý deň, čo Ti mamka darujem. Otvoril som pokladničku, chytil som sa za hlavičku, korunky som všetky minul, na sladkosti, na zmrzlinu. V tom ručičky moje vravia, že Ti pekný darček spravia. Šikovné sú, veď to vieš, dnes si darček pozrieť smieš. Spravil som ho z lásky, mama, veď to dobre vieš.

              Najkrajší darček je robený zo srdiečka a vlastnými rukami. Naše deti majú veľmi šikovné rúčky, a preto sme na hodinách výtvarnej výchovy a v ŠKD vyrobili darčeky pre mamičky. Darčeky istotne mamičky veľmi potešili.

               

              https://najmama.aktuality.sk/clanok/232806/basnicky-a-priania-na-den-matiek-zahreju-srdce-kazdej-mamy/

            • Pomôž našej škole vyhrať výpočtovú techniku od Lidla!

            • Aj vďaka vášmu hlasu môžeme vybaviť našu školu modernými notebookmi i desktopmi, monitormi i kamerami a ďalšou technikou v hodnote až 10 000 eur! Stačí nakupovať v Lidli a zbierať balíčky nálepiek „Slovenskô ako maľované“. Vo vnútri nájdete kartičku s hlasovacím kódom, s ktorým môžete od 2. mája do 30. júna 2022 zabojovať za našu školu na stránke malovaneslovensko.sk.

              Našu školu nájdete v zozname: Súkromná ZŠ – s poruchami aktivity a pozornosti, Bernolákova 21

              Ďakujeme za každý hlas! 

            • Farebný týždeň

            • Minulý týždeň naša škola zažiarila rôznymi farbami. Posledné dni sme venovali podpore žiakov so zdravotným znevýhodnením. Každý deň sme sa obliekli do inej farby. V pondelok sme zažiarili červenou, v utorok sme sa okúpali v modrej, v stredu sme boli žiarivé slniečka. Štvrtok bol sprevádzaný nádejou zelenej farby a piatok sme ukončili čistotou, bielou farbou. Prezrite si fotografie nášho farebného týždňa.