• Novinky

            • Tvorba receptu

            • Šiestaci vytvorili v rámci slovenského jazyka krásne projekty. Najprv sa naučili, čo je dynamický opis, že je to opis pracovnej činnosti, pri ktorej je chronologický postup jednotlivých krokov veľmi dôležitý. Potom si vybrali ľubovoľný recept, ktorý napísali na papier a vytvorili aj obrázok receptu v podobe kresby. Poniektorí si to aj doma prakticky vyskúšali. Dobrú chuť :) 

            • Jeseň v ŠKD

            • JESEŇ PANI BOHATÁ

              FARBÍ LISTY DOZLATA.

              Aj keď sa nám vonku už poriadne ochladilo, stále si vieme vychutnať pobyt na čerstvom vzduchu. Postavíme z piesku hrad, či most, zahráme si futbal, vyskúšame nosnosť hojdačky, alebo si vyrobíme listový dážď. Všetko nás zaujíma, všetko nás baví. Po návrate do triedy si doprajeme trocha odpočinku a vrhneme sa na domáce úlohy.

              V ŠKD je nám fajn.

            • Benefičný koncert

            • Milí rodičia a priatelia školy,

              pozývame Vás na 2. ročník benefičného koncertu, ktorého výťažok bude venovaný žiakom našej školy!

            • Svetový deň behu

            • Beh je svetový fenomén s vedecky dokázanými pozitívnymi účinkami na zdravie. Vedci zo Stanfordovej univerzity po dvadsiatich rokoch skúmania bežcov a nebežcov nespochybniteľne dokázali, že beh má schopnosť oddialiť starobu a s ňou spojené ochorenia až o 16 rokov. A naopak, vôbec sa nepotvrdilo, že bežci majú viac opotrebované kĺby, ako tí, čo nechodia behať. Preto sme sa rozhodli deň behu osláviť ako inak ,,behom" cez hodinu telesnej a športovej výchovy, aby sme deťom priblížili, ako jednoducho môžu niečo spraviť pre svoje zdravie. Žiakom sa táto akcia zapáčila natoľko, že niektorí si už medzičasom išli zabehať aj sami.

            • Čo nás baví v ŠKD 1

            • Milí rodičia, čo nevidieť máme koniec novembra, štvrťrok školského roka. Chceme Vám formou fotografií  priblížiť, ako trávime popoludnia v škole, v školskom klube v 1. oddelení. Okrem povinností, ako sú domáce úlohy, stíhame aj mnoho zábavy no najmä aktivít. Trúfame si už aj na ťažšie činnosti (napr. práca ihlou - ručné šitie, práca tavnou pištoľou, ...) ktoré sú samozrejme pod bezpečným dohľadom pani vychovávateľky a pani asistentky. Taktiež aktívne pracujeme s časopismi a zapájame sa do súťaží. Naša snaha neostala nepovšimnutá. Časopis Fifík nás tento mesiac obdaroval Legom a pexesom pre každého súťažiaceho.

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            • Aj tento školský rok chceme potešiť starkých v domovoch dôchodcov milou pozornosťou plnou lásky. Naša škola sa opäť zapája do celoslovenského projektu s názvom „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok." Je to projekt s veľmi krásnou a milou myšlienkou, potešiť maličkosťou babičku alebo deduška v domove dôchodcov. Môže to byť jediný darček, ktorý tento rok dostanú. Krabičky budeme vytvárať spolu s deťmi v škole. Do krabičiek môžete poslať veci v počte podľa vlastného uváženia, podľa zoznamu, ktorý je uvedený na nasledujúcich fotografiách, príp. ho nájdete na stránke www.kolkolasky.sk. Zber sa končí 02.12.2022. So žiakmi v škole budeme vytvárať kresbičky a pohľadnice od detí, ktoré starkých istotne potešia. Do krabičiek vložíme aj kúsok svojho srdca!

            • Medzinárodný deň ochrany životného prostredia pred ničením počas vojny a ozbrojeného konfliktu

            • 6. november je vyhlásený OSN za Medzinárodný deň ochrany životného prostredia pred ničením počas vojny a ozbrojeného konfliktu. Tento deň má slúžiť ako upozornenie a zvýšiť povedomie o tom, že škody na životnom prostredí počas ozbrojeného konfliktu nepriaznivo pôsobia na ekosystémy a ostávajú smutným dedičstvom pre ďalšie generácie. My sme si tento významný deň pripomenuli prezentáciou a diskusiou. Uvedomujeme si, že nie je v našich silách zastaviť ozbrojené konflikty po celom svete. Dôležité je  však prijať odmietavý postoj ku akejkoľvek agresii. 

            • Imatrikulácia nových žiakov

            • Milou tradíciou v našej škole sa stalo, že prváci svoj veľký deň neprežívajú len začiatkom septembra, ale rovnako slávnostný a významný je pre nich aj akt prijatia za „veľkých" žiakov, čiže imatrikulácia. Stretli sme sa dňa 27.10.2022 v telocvični SZŠ pre žiakov s poruchami aktivity a pozornosti v Prešove. Aby boli prváci pasovaní do cechu žiakov, museli splniť úlohy z matematiky, slovenčiny, prvouky, výtvarnej a telesnej výchovy. Za pomoci našej pani riaditeľky zložili slávnostný sľub, po ktorom pani riaditeľka každého prváčika slávnostne pasovala za žiaka našej školy. Keďže deti všetky úlohy splnili, boli odmenené diplomom a medailou. Rovnako odmenení boli aj ostatní žiaci, ktorí sa k nám rozhodli pridať a vzdelávať sa na našej škole. Všetkým novým žiakom želáme veľa zdravia, úsmevov a úspechov v škole!

            • Ponožkový október - vyhodnotenie

            • V mesiaci október sa naša škola zapojila do veľmi peknej akcie s názvom „Ponožkový október“. Našou úlohou bolo vyzbierať čo najviac nových párov ponožiek dospelej veľkosti. Chceli sme aj my aspoň takýmto milým gestom  pomôcť ľuďom bez domova a darovať im pocit tepla. Každý deň sa naše zberné miesto plnilo novými pármi ponožiek. Vyzbierali sme plnú tašku teplučkých ponožiek, ktorú sme následne darovali organizácii Podaj ďalej. Veľká vďaka patrí rodičom a žiakom, vďaka za to, že  viete pomáhať. 

            • Deň zdravej výživy

            • Vo štvrtok 27.10.2022 sa  naša škola zaplnila ovocím a zeleninou. Žiaci si doniesli svoje obľúbené zdravé pochúťky a spoločne sme sa pustili do skúmania toho, čo je pre naše telo dobré. Pre prvý a druhý stupeň boli pripravené prezentácie, z ktorých sme sa dozvedeli, čoho by sme mali jesť veľa a čoho zas menej. Po prezentácii sme sa rozišli do tried, v ktorých nás čakala ochutnávka ovocia a zeleniny (to nás bavilo asi najviac), výroba vlastnej pyramídy zdravej stravy, či príprava ovocných šalátov. Na poslednej vyučovacej hodine sme ešte odprezentovali to, čo sme sa naučili.